Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN Esendere Gümrük Kapımızı ziyaret ederek incelemelerde bulundu

Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN ve beraberindeki heyet, Esendere Gümrük Kapımızı ziyaret etmek ve çeşitli programlarda bulunmak üzere Hakkâri İline geldi

27 Ocak 2020

Esendere Gümrük Kapımızı ziyaret etmek ve çeşitli programlara katılmak üzere Hakkâri İline gelen Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN ve beraberindeki heyet Esendere Gümrük Kapımızda Bölge Müdürümüz Hayrettin YILDIRIM ile idare amirlerimiz ve personelimiz tarafından karşılanmıştır.

Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN beraberindekilerle birlikte Esendere Gümrük Kapımızda incelemelerde bulunarak burada yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi almasının ardından Bölge Müdürümüz Hayrettin YILDIRIM tarafından gümrük kapımız ve Hakkâri ilinde bulunan diğer gümrük idarelerimizde sunulan iş ve işlemlerle alakalı sunum gerçekleştirdi.

Bakanlığımızın devam eden çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Sayın Bakanımız, "Hakkâri bizim için çok önemli. İki büyük ülkeyle sınırı olan, bu kadar çok gümrük kapısı olan başka bir ilimiz daha yok. Dolayısıyla Hakkâri’nin potansiyelinin çok altında ekonomik rakamları var bizim için. İnşallah el birliğiyle, bizlerin destekleri sizlerin de gayretiyle bu rakamları Hakkâri’nin layık olduğu yere getireceğiz." dedi.

Ayrıca “Esendere çok güzel oldu, inşallah şimdi Üzümlü için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Üzümlü de yaklaşık 60 dönüm bunun için tahsis ettik. Projesini yaptırdık, bir tanesinin ihalesi bitti. İnşallah Esendere gibi bir kapıyı da Üzümlü Gümrük Kapısı’nda yapacağız” dedi.

Sayın Bakanımız, sahada ve ofislerde görevi başında bulunan personelimizle bir süre sohbet ettikten sonra hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından diğer programlarına katılmak için Gümrük Kapımızdan ayrılmıştır.

Esendere Gümrük Kapımız Yap-İşlet-Devret modeliyle modernizasyonun tamamlanmasının ardından 25 Ağustos 2016 tarihi itibariyle, yolcu giriş-çıkış işlemleri, taşıt giriş-çıkış işlemleri, transit işlemleri ile sınır ticareti kapsamında ithalat ve ihracat işlemleri yapılmaktadır. Modernizasyonun bitmesiyle Esendere Gümrük Kapısı yaklaşık 60.000 m² alan üzerinde hizmet vermektedir. İdaremizde 3 adet giriş, 3 adet çıkış peronu bulunmaktadır.